Osnovne informacije

Adresa:
ZRHB
Kralja Tomislava 105
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina

Tajništvo
063-425 894
zrhbmostar@gmail.com

Prijavite se za polaganje
radio amaterske klase
:
063-356 780
radioamaterizrhb@hotmail.com

DMR svjetska mreža

Uvjeti na opsegu


Etika i procedure rada za radio amatere

Pravilnik o radu E7 QSL Biroa

Na Blidinju je održan sastanak tri saveza (ARAuBiH, SRRS, ZRHB) kako bi se riješio problem oko ne funkcioniranja rada E7 QSL Biroa. Usvojen je i nacrt pravilnika o radu QSL Biroa koji će se u narednom periodu doraditi kako bi njegov rad bio što funkcionalniji.

 

Pravilnik o radu E7 QSL Biroa

  1. Korisnici QSL biroa mogu biti svi članovi radioamaterskih saveza, klubovi i pojedinci. Usluge QSL biroa mogu korisiti i strani državljani koji su aktivni iz Bosne i Hercegovine. Za potrebe rada QSL biroa koristiti će se P.O.Box-61 u Sarajevu a za QSL menđžera imenuje se Boris Knezović (E73Y). Radna skupina u sastavu Zdravko Kurtović (E77AR), Rešid Halilčević (E73QI) i Slaven Galić (E77A) davati će potporu QSL menađžeru kako bi rad QSL biroa bio funkcionalan.
  2. Dostava zaprimljenih QSL karata vrši se najmanje dva puta godišnje prema savezima, klubovima ili pojedincima. Svi članovi dolaznog E7 QSL biroa dužni su platiti troškove slanja prema njima.
  3. Troškove slanja QSL karata u inozemstvo idu na teret članova E7 Biroa. Sve QSL karte za slanje u inozemstvo trebaju biti složene po DXCC zemljama a QSL-ke za SAD trebaju biti složene po brojevima u prefiksu. Dodatno kod broja 4. treba odvojiti QSL za jedno i dva slova u prefiksu tj posebno razvrstat AA4, AB4, KB4 I dr. odvojeno od K4, N4, W4. Lista zemalja koje imaju aktivne QSL biroe nalazi se na linku: https://www.iaru.org/reference/qsl-bureau-2/. Prije slanja treba provjeriti put koji pojedini operatori traže za primanje karata na za to primjerenim mjestima: QRZ.com, CLUB LOG i slični. Prilikom izrade vlastite QSL karte treba voditi računa o njezinim dimenzijama koje bi trebale biti 9 x 14 cm. Tako se olakšava njihovo pakiranje i slanje.
  4. Troškovi nastali u periodu dok nije radio E7 QSL Biro idu na trošak tri saveza (SRRS, ARAuBiH, ZRHB) koji će iste izmiriti kako bi se nastavio normalan rad QSL Biroa.

U Mostaru, 17.10.2021. godine

E7 QSL  menađžer Boris Knezović                          ………………………………………………………………..

Zajednica radioamatera Herceg Bosne                 …………………………………………………………………

Predsjednik Miroslav Nikše

Asocijacija radioamatera u BiH                               ………………………………………………………………..

Predsjednik Saša Lisul

Savez radioa amatera Republike Srpske                ……………………………………………………………….

Predsjednik Slobodan Prtilo

 

 

 

Arhiva

Vijesti po kategorijama

Pravilnik

Sponzor